Γλώσσα:
Για την Ημέρα της Παλαιστινιακής Γης

Για την Ημέρα της Παλαιστινιακής Γης

Και η φετινή επέτειος της Ημέρας της Παλαιστινιακής Γης γιορτάζεται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες για τον παλαιστινιακό λαό, ο οποίος εξακολουθεί να πληρώνει βαρύ φόρο αίματος ακόμα και στις ειρηνικές διαδηλώσεις του. Το Ισραήλ συνεχίζει την ίδια επιθετική πολιτική, η Λωρίδα της Γάζας παραμένει αποκλεισμένη και οι εβραϊκοί εποικισμοί μέρα με τη μέρα αυξάνονται αλματωδώς, ακόμα και μέσα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), με την ευκαιρία της επετείου αυτής, εκφράζει για ακόμα μια φορά την αμέριστη στήριξή της στον εξηντάχρονο αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για μια πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Καταγγέλλει την υποκρισία των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων των κρατών-μελών της, ανάμεσά τους και της Ελλάδας που, από τη μια, διά στόματος της επικεφαλής της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια, Φεντερίκα Μογκερίνι, δηλώνουν ότι η πολιτική του Ισραήλ δημιουργεί ένα κράτος απαρτχάιντ και, από την άλλη, δεν εφαρμόζουν ούτε καν τις Αποφάσεις του ΟΗΕ για το παλαιστινιακό ζήτημα, τις οποίες επικαλούνται με κάθε ευκαιρία αλλά μετά τις αφήνουν ξεχασμένες στα συρτάρια τους και συνεχίζουν την αγαστή τους οικονομική και στρατιωτική συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ. Για τους καπιταλιστές ένας θεός υπάρχει κι αυτός είναι το κέρδος.

Δεν θα σταματήσουμε να δηλώνουμε αλληλέγγυοι με το λαό της Παλαιστίνης. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα του σε κάθε του αγώνα, σε κάθε του προσπάθεια για:

 

-Αποχώρηση όλων των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής από τα εδάφη της Παλαιστίνης

-Ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ

-Διάλυση όλων των ισραηλινών εποικισμών

-Επιστροφή όλων των προσφύγων στις εστίες τους

-΄Αμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων

α γκρεμιστεί το Τείχος της Ντροπής 

-Να σταματήσει ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας

                                                                                   

                                                                                          Αθήνα, 29 Μάρτη 2017

< Προηγούμενα   Επόμενα >