Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Παλαιστίνη arrow Αλληλεγγύη στους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους στις φυλακές του Ισραήλ
Αλληλεγγύη στους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους στις φυλακές του Ισραήλ

Στις 17 Απρίλη ο παλαιστινιακός λαός τιμά τους χιλιάδες φυλακισμένους αγωνιστές του, ανάμεσά τους γυναίκες, παιδιά και εφήβους. Από αυτούς, άλλοι είναι φυλακισμένοι για πολλά χρόνια περιμένοντας τη δίκη τους που δεν έρχεται ποτέ, άλλοι προφυλακισμένοι χωρίς κατηγορία και άλλοι στην απομόνωση. Όλοι, όμως, χωρίς κανένα δικαίωμα, ακόμα και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με αποτέλεσμα η ζωή 700 φυλακισμένων να βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.

 

Η φετινή επέτειος βρίσκει τους παλαιστίνιους φυλακισμένους σε απεργία πείνας, αποφασισμένους να μη σταματήσουν αν δεν δικαιωθούν τα αιτήματά τους για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης μέσα στις ισραηλινές φυλακές καθώς και για την απελευθέρωση όλων εκείνων που η ζωή τους κινδυνεύει.

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) στέλνει μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης  στους κρατούμενους που αγωνίζονται και σε ολόκληρο τον παλαιστινιακό λαό.

 

Ταυτόχρονα,  καταδικάζει τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, ανάμεσά τους και την ελληνική κυβέρνηση, που με την πολιτική τους στάση άλλοτε των ίσων αποστάσεων και άλλοτε με υποκριτικές ανακοινώσεις υπεράσπισης του δίκαιου αγώνα του παλαιστινιακού λαού, αλλά πάντα με την πολύπλευρη συνεργασία τους με το κράτος του Ισραήλ, επιτρέπουν μεταξύ άλλων την αύξηση των εποικισμών, τις δολοφονίες Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη, τη συνέχιση του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας, βάζοντας σε κίνδυνο την ειρήνη στην περιοχή.

 

Καλούμε τον ελληνικό λαό, που στέκεται πάντα σταθερός υπερασπιστής στον αγώνα των Παλαιστινίων, να συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό τους και να αγωνίζεται ώσπου να δικαιωθούν τα αιτήματά τους για:

 

-                      Αποχώρηση όλων των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής από τα εδάφη της Παλαιστίνης

-                      Ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ

-                      Διάλυση όλων των ισραηλινών εποικισμών

-                      Επιστροφή όλων των  προσφύγων στις εστίες τους

-                      Άμεση  απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων

-                      Να γκρεμιστεί το Τείχος της Ντροπής

-                      Να σταματήσει ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας

                                                                

Αθήνα, 19 Απρίλη 2017

 

 

< Προηγούμενα   Επόμενα >