Γλώσσα:
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Άλλοι τομείς arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Διάφορα arrow ΖΗΤΩ Η 44Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΗΡΩΙΚΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΊΟΥ

Η φετινή επέτειος του ηρωικού ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου βρίσκει τον ελληνικό λαό σε ακόμα δυσμενέστερη θέση. Τα αντιλαϊκά μέτρα που σφαγιάζουν εργασιακά και άλλα δικαιώματα πολλαπλασιάζονται καθημερινά φέρνοντας σε απόγνωση δεκάδες χιλιάδες εργατικές, λαϊκές οικογένειες που πλέον δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δυσβάσταχτες υποχρεώσεις που τους επιβάλλει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την πολιτική της.

 

Στην ευρύτερη περιοχή, η κατάσταση δυσκολεύει ακόμα περισσότερο. Βαθαίνει ολοένα ο κίνδυνος μιας πολεμικής ανάφλεξης, που μόνο επιπλέον δεινά θα επιφέρει στους ήδη δεινοπαθούντες λαούς της. 

 

Το ΝΑΤΟ εντείνει τις διεργασίες του στο φόντο των γενικότερων αντιπαραθέσεών του με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, όλα για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων μεταφοράς αυτού του πλούτου, με στόχο την παραπέρα κερδοφορία των ήδη κερδοφόρων ιμπεριαλιστικών ομίλων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση εντείνει τις αντιλαϊκές πολιτικές ενάντια στους λαούς της για χάρη των δικών της καπιταλιστών και παίζει επικίνδυνα παιχνίδια για τη διαμόρφωση νέων «συμμαχιών» και για αλλαγή τους, όποτε τα συμφέροντά της δεν εξυπηρετούνται επαρκώς.

 

Η ελληνική κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να παίξει κι αυτή ρόλο για λογαριασμό των ελληνικών μονοπωλίων, δίνει γη και ύδωρ τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στην ΕΕ δημιουργώντας με αυτές τις επιλογές της προοπτική πολεμικού κινδύνου και παραπέρα φτωχοποίησης του ελληνικού λαού.

 

Μέσα σε αυτό το ζοφερό παρόν, ο ελληνικός λαός θα πρέπει να μετατρέψει τις εκδηλώσεις για την 44η επέτειο του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου σε απαρχή νέων, πιο μαζικών, πιο αποφασιστικών αγώνων για να κερδίσει όχι μόνο όσα έχει χάσει τα τελευταία χρόνια αλλά και να κερδίσει όσα δικαιούται. Ο πλούτος που έχει συσσωρευτεί με τη δική του δουλειά του ανήκει και οφείλει να τον διεκδικήσει κλείνοντας τα αυτιά του σε όσους προσπαθούν να τον πείσουν ότι δεν υπάρχει άλλη πραγματικότητα από αυτή που βιώνει αλλά και στις σειρήνες που του υπόσχονται καλύτερες μέρες αρκεί να αλλάξει η διακυβέρνηση της χώρας.

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) χαιρετίζοντας την 44η επέτειο του ηρωικού ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου, καλεί τα μέλη και τους φίλους της, τον ελληνικό λαό να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις γιορτασμού του καθώς και στην πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία όχι μόνο για να τιμήσει τους εξεγερμένους ενάντια στην εφτάχρονη δικτατορία αλλά και για να δώσει υπόσχεση τιμής για νέους νικηφόρους αγώνες.

 

                                                                             

Αθήνα, 14 Νοέμβρη 2017