Γλώσσα:
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μετανάστες - Πρόσφυγες arrow - Αναζητήση άρθρου arrow Μετανάστες - Πρόσφυγες arrow Προσφορά αλληλεγγύης στους μετανάστες πρόσφυγες στη Σάμο

 Δεκάδες δέματα με χειμωνιάτικα ρούχα και παπούτσια ανδρικά, γυναικεία, παιδικά και κουβέρτες παρέδωσαν εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Σάμου, της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης και των Γυναικείων Συλλόγων μελών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), την Παρασκευή 19 Γενάρη 2018, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης για τις μεγάλες ανάγκες των προσφύγων και μεταναστών που έχουν εγκλωβιστεί εκεί παρά τη θέλησή τους. 

Τα χειμωνιάτικα είδη συγκεντρώθηκαν από τους παραπάνω φορείς, ενώ σημαντική είναι η συνεισφορά Συλλόγων και σωματείων από την υπόλοιπη Ελλάδα. Στην τελευταία αποστολή ο μεγαλύτερος όγκος των ειδών είχαν σταλεί από την Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) και από το Σύλλογο Γυναικών Ηλιούπολης - μέλους της ΟΓΕ, τους οποίους θερμά ευχαριστούν μαζί με τους άλλους φορείς και τους εύχονται η νέα χρονιά να δυναμώσει τους κοινούς αγώνες.

Σε ανακοίνωσή τους το Εργατικό Κέντρο, ο Σύλλογος Γυναικών και η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης αναφέρουν: «Οι φορείς του ταξικού εργατικού και λαϊκού κινήματος βρίσκονται με λόγια και έργα στο πλευρό των προσφύγων και μεταναστών αποκρούοντας τα κηρύγματα μισαλλοδοξίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας. Κηρύγματα που "τρέφονται" από την απάνθρωπη πολιτική εγκλωβισμού και άθλιων συνθηκών διαβίωσης που ακολουθούν η ΕΕ και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Η έμπρακτη εκδήλωση της αλληλεγγύης μας στα θύματα του ιμπεριαλισμού θα συνεχιστεί μαζί με τον αγώνα για:

- Να αποσύρει η κυβέρνηση τη στήριξή της στη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στη χώρα μας και να τους χορηγήσει τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα για τις χώρες τελικού προορισμού τους.

- Να εξασφαλιστούν με ευθύνη της κυβέρνησης, χωρίς τη διαμεσολάβηση ΜΚΟ, αξιοπρεπείς όροι διαμονής, σίτισης, περίθαλψης, διερμηνείας, νομικής προστασίας, μόρφωσης - ψυχαγωγίας για τα παιδιά και γενικότερα κάθε μέτρο που έχει σχέση με τη διαβίωση των μεταναστών και προσφύγων όσο διάστημα παραμένουν στη χώρα μας.

- Να σταματήσει τώρα η συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και κάθε μορφή εμπλοκής σ’ αυτούς. Να γυρίσουν πίσω οι στρατιωτικές μονάδες και τα πλοία του Πολεμικού μας Ναυτικού που βρίσκονται σε αποστολές εκτός συνόρων.

- Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις του θανάτου, να αποτραπεί η αποθήκευση πυρηνικών στον Άραξο, να φύγουν το ΝΑΤΟ και η FRONTEX από το Αιγαίο.