Γλώσσα:
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Άλλοι τομείς arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Διάφορα arrow Ανεπιθύμητο το γεράκι του πολέμου στην Ελλάδα!

Ανεπιθύμητο το γεράκι του πολέμου στην Ελλάδα!

 

Επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποίησε ο ισραηλινός πρόεδρος, Ρέουβεν Ρίβλιν. Αφορμή για την επίσκεψη αυτή η επέτειος του ολοκαυτώματος. Αιτία, το παραπέρα βάθεμα στις σχέσεις των δύο χωρών, Ελλάδας και Ισραήλ.

 

Η ελληνική κυβέρνηση, με το αιτιολογικό της ενίσχυσης της θέσης της χώρας μας στους γεωπολιτικούς και στρατιωτικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για τη Μέση Ανατολή, τη Μεσόγειο, το Αιγαίο στηρίζει κάθε είδους ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων βάζοντας σε κίνδυνο την ειρήνη στην περιοχή και την ευημερία των λαών της, μαζί και του ελληνικού.


Για τον έλληνα πρωθυπουργό βαραίνουν περισσότερο τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων από τη ζωή και το μέλλον του ελληνικού λαού. Με τις συμφωνίες που υπογράφει με το Ισραήλ, ακυρώνει στην πράξη την καταδίκη που διατύπωσε για την απόφαση των ΗΠΑ να ορίσουν σαν πρωτεύουσα του Ισραήλ ολόκληρη την Ιερουσαλήμ και τραβά το χαλί κάτω από τα πόδια της Παλαιστίνης. 

 

Ο λαός μας έχει υποχρέωση συνεχώς να ενημερώνεται και να επαγρυπνεί. Να είναι έτοιμος, ανά πάσα στιγμή, να χρησιμοποιήσει το πιο ισχυρό όπλο που διαθέτει, τη διεθνιστική αλληλεγγύη, για να επιβάλει τη θέλησή του για την ειρήνη στην περιοχή, για την ευημερία των λαών της και τη μεταξύ τους συνεργασία σε όφελος όλων, μακριά από ιμπεριαλιστικά σχέδια, συμφέροντα και κέρδη.

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) πεισματικά συντάσσεται με την «ευδαιμονία και την ασφάλεια των λαών» και όχι με την «αστάθεια και τη σύρραξη» που υπόσχεται ο ισραηλινός πρόεδρος και οι όμοιοί του σε όσους δεν συμμερίζονται τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια. Στηρίζει το δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού για μια πατρίδα ανεξάρτητη, ελεύθερη, κυρίαρχη στα σύνορα του 67 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

 

Αθήνα, 30 Γενάρη 2018