Γλώσσα:
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Άλλοι τομείς arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Διάφορα arrow ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

 

Οι εργασίες της φετινής Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ ολοκληρώθηκαν με το βλέμμα στραμμένο στις ταχείες επεμβάσεις σε κάθε γωνιά της γης, στη διαπάλη με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα όπως η Ρωσία και η Κίνα, στις μεταξύ τους διαφορές στα Δυτικά Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική.

 

Το πρόσχημα για τις επεμβάσεις αυτές είναι πολύ εύκολο να βρεθεί. Εξίσου εύκολα στήνεται και το σκηνικό για την πραγματοποίησή τους. Φυσικές καταστροφές, εστίες κρίσης, επιχειρήσεις απομάκρυνσης ευρωπαίων πολιτών από επικίνδυνες ζώνες, όλα απόρροια της πολιτικής που εφαρμόζουν οι ιμπεριαλιστές. Όλα τους δίνουν τη δυνατότητα να αναπτύσσουν μάχιμα τμήματα για να παρεμβαίνουν σε ολόκληρο τον πλανήτη, να ανατρέπουν νόμιμες κυβερνήσεις που δεν τους είναι αρεστές, να εγκαθιστούν άλλες στη θέση τους, να εκμεταλλεύονται τις πλουτοπαραγωγικές πηγές ολόκληρων περιοχών μοιράζοντας τη λεία μεταξύ τους, να ανοίγουν δρόμους περάσματος αυτού του πλούτου. Όπου δεν τα καταφέρνουν με «ειρηνικά» μέσα δεν διστάζουν να αιματοκυλούν λαούς. Όλα στο όνομα της παραπέρα αύξησης της ήδη τεράστιας κερδοφορίας του παγκόσμιου μεγάλου κεφαλαίου, της όσο το δυνατό καλύτερης εξασφάλισης των συμφερόντων του.

Μπορεί η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ να τελείωσε, όμως τα αποτελέσματα των αποφάσεων που πάρθηκαν σ’ αυτή θα γίνουν πολύ σύντομα ορατά σε όλους. Η παραπέρα στρατιωτικοποίηση της ΕΕ διαμέσου της Κοινής Ασφάλειας και Άμυνας, οι οξυμένοι ανταγωνισμοί ανάμεσα σε ΗΠΑ και ΕΕ με το μεταξύ τους εμπορικό πόλεμο που ήδη μαίνεται, το πρόγραμμα «4 τριαντάρια» (30 τάγματα, 30 αεροπορικές μοίρες, 30 πλοία μάχης, όλα ετοιμοπόλεμα σε 30 μέρες), που θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2020, όλα προειδοποιούν για επικείμενους, διαρκείς και αιματηρούς πολεμικούς σχεδιασμούς.    

    

Οι λαοί έχουν ξαναδεί τέτοιου είδους αποφάσεις να εφαρμόζονται στις πλάτες τους, έχουν αποκτήσει την απαιτούμενη πείρα, μπορούν και οφείλουν να τις αντιμετωπίσουν με την ανάλογη ετοιμότητα και αποφασιστικότητα. Να αποτινάξουν το ζυγό του ιμπεριαλισμού που καταδυναστεύει τις ζωές τους και βάζει σε κίνδυνο την ίδια τους την ύπαρξη για τα συμφέροντα μιας χούφτας κεφαλαιοκρατών. Μπορεί κάτι τέτοιο να φαντάζει αυτή τη στιγμή απραγματοποίητο, όμως είναι η μόνη εφικτή λύση για να μπορέσουν να ζήσουν τη ζωή που τους αξίζει.

    

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καλεί τον ελληνικό λαό

·   να καταδικάσει την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συναποφασίζει και εφαρμόζει όλες τις αποφάσεις των ευρωνατοϊκών ιμπεριαλιστών, όπως την αύξηση των ΝΑΤΟικών δαπανών, τους επιθετικούς πολεμικούς σχεδιασμούς, την ολοκλήρωση του ευρωατλαντικού προσανατολισμού των Βαλκανίων με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, την αναγόρευση του ΝΑΤΟ σε επιδιαιτητή των διαφορών Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο, την επιθετικότητά  του απέναντι στη Ρωσία.

·   να καταγγείλει την ελληνική κυβέρνηση γιατί, στην προσπάθειά της να αναβαθμίσει τη θέση των καπιταλιστικών ομίλων της χώρας μας, αποδέχεται για τον εαυτό της το ρόλο του ΝΑΤΟικού «σημαιοφόρου» και για την Ελλάδα το ρόλο του «μεντεσέ».  

·   να απαιτήσει την αποδέσμευση της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που μόνο δεινά πολέμου, φτώχειας, εξαθλίωσης, προσφυγιάς, εκμετάλλευσης έχουν φέρει ως τώρα σε όλους τους λαούς της γης.

 

Αθήνα, 15 Ιούλη 2018