Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Παλαιστίνη arrow 29 Νοέμβρη2018: Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης
29 Νοέμβρη2018: Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης

29 Νοέμβρη2018: Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στο λαό της  Παλαιστίνης

           

                        

Την ώρα που οι αντιιμπεριαλιστές σε όλο τον κόσμο τιμούν τους αγώνες του παλαιστινιακού λαού για το δικαίωμά του σε μια πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, στα σύνορα του ’67 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, η παγκόσμια αυτή επέτειος βρίσκει τη Παλαιστίνη σε δεινή θέση για μια ακόμα φορά. Κι αυτό γιατί όχι μόνο δεν έχει επιλυθεί κανένα από τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός της αλλά, αντίθετα, όλα έχουν επιδεινωθεί στο έπακρο.

 

Η Παλαιστίνη είναι ένα κράτος χωρισμένο στα δύο με το στρατοκρατούμενο, επιθετικό, επεκτατικό κράτος του Ισραήλ να παρεμβάλλεται ανάμεσά στα εδάφη του. Το ένα τμήμα του, η Λωρίδα της Γάζας, εξακολουθεί να βρίσκεται σε πολύχρονο αποκλεισμό. Χιλιάδες δυνάμεις κατοχής έχουν καταπατήσει τα εδάφη στη Δυτική Όχθη. Εκατομμύρια Παλαιστίνιοι ζουν πρόσφυγες σε γειτονικές χώρες και άλλοι εγκλωβισμένοι σε στρατόπεδα μέσα στην ίδια τους τη χώρα. Χιλιάδες πολιτικοί κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές, ανάμεσά τους γυναίκες και ανήλικα παιδιά, κρατούνται για μήνες ή και χρόνια με μοναδική κατηγορία «την αντίσταση κατά της αρχής». Και η Ιερουσαλήμ χωρισμένη στα δύο από ένα παγκόσμιο όνειδος, το Τείχος της Ντροπής.

 

Όλα αυτά που υπομένει ο παλαιστινιακός λαός εδώ και 60 χρόνια δεν είναι αρκετά για το Ισραήλ ούτε για τους ιμπεριαλιστές συμμάχους του- ανάμεσά τους και οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά- που καθημερινά υποσκάπτουν το δίκαιο αγώνα του με τις αποφάσεις τους, με τις συναντήσεις που οργανώνουν με ισραηλινούς αξιωματούχους στις οποίες κλείνουν συμφωνίες συνεργασίας για λογαριασμό των μονοπωλιακών ομίλων τους, με τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις τους με στόχο γειτονικά κράτη. 

 

Και όλοι μαζί κλείνουν τα μάτια στις ανείπωτες αδικίες που υφίσταται ο λαός της Παλαιστίνης και κωφεύουν στις δίκαιες απαιτήσεις του. Στη δική τους ζυγαριά, οι δικαιολογημένες αντιδράσεις των Παλαιστινίων ενάντια στη συνεχιζόμενη ισραηλινή βαρβαρότητα βαραίνουν εξίσου και καλούν σε ψυχραιμία και τις δυο πλευρές.

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) ενώνει τη φωνή της με όλους εκείνους που δεν δέχονται σαν τετελεσμένα αυτά τα γεγονότα. Με όσους δεν υποτάσσονται στο «ανίκητο» δίκαιο του ιμπεριαλισμού. Με όσους τάσσονται στο πλευρό των λαών που αγωνίζονται για το δικαίωμά τους σε μια ζωή όπως ακριβώς την ονειρεύονται για τους ίδιους και για τις μελλούμενες γενιές. Και θα βροντοφωνάξουμε ξανά

 

Ζήτω ο δίκαιος αγώνας του παλαιστινιακού λαού

ενάντια στην ισραηλινή κατοχή!

 

Αθήνα, 29 Νοέμβρη 2018 

< Προηγούμενα   Επόμενα >