Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Άλλοι τομείς arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Διάφορα arrow Ζήτω οι αγώνες των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό!
Ζήτω οι αγώνες των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό!

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καλεί τα μέλη και τους φίλους της να τιμήσουν την 74η επέτειο από τις ιμπεριαλιστικές πυρηνικές επιθέσεις των ΗΠΑ ενάντια στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ την Τρίτη 6 Αυγούστου και ώρα 8 μ.μ., στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. 

 

Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι απαραίτητη η αποφασιστική συμμετοχή όλου του λαού σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Όχι μόνο γιατί δεν πρέπει να ξεχνά κανείς το τερατώδες έγκλημα που διαπράχθηκε από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ ενάντια στο γιαπωνέζικο λαό πριν από 74 χρόνια και γιατί οφείλει να καταδικάσει και όλα τα διαχρονικά εγκλήματα των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ ενάντια σε όλους τους λαούς σε κάθε γωνιά της γης.

 

Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πια πολύ καλά ότι η νεοεκλεγμένη κυβέρνηση Μητσοτάκη, στα χνάρια όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων της χώρας μας, θα συνεχίσει να θυσιάζει τα συμφέροντά του στο βωμό των ιμπεριαλιστικών σχεδίων, να δυναμιτίζει την ειρήνη στην περιοχή με πρόσχημα τη συμμετοχή των ελλήνων κεφαλαιοκρατών στη μοιρασιά της πίτας «για το καλό του λαού μας», να υποχρεώνει τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις να συμμετέχουν σε επεμβάσεις και πολέμους, στη διαπάλη τους με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα όπως η Κίνα και η Ρωσία, να δέχεται να παίζει το ρόλο του «μεντεσέ» του ΝΑΤΟ στα βρώμικα παιχνίδια διείσδυσής του στα Βαλκάνια, να εφαρμόζει τη ντροπιαστική Συμφωνία των Πρεσπών, να σιωπά μπροστά στο έγκλημα της εκμετάλλευσης της ελληνοτουρκικής διένεξης για την υφαρπαγή των ενεργειακών πόρων του Αιγαίου, να αποδέχεται την αντιδραστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που δημιουργεί τεράστιες μεταναστευτικές ροές με εκατόμβες ξεριζωμένων και νεκρών στα νερά του Αιγαίου και του Έβρου. Σε ένα κατάλογο απολογισμού χωρίς τελειωμό.

 

Είναι καιρός να αποφασίσουμε να πούμε εμείς το «όχι» στα ιμπεριαλιστικά αυτά σχέδια, γιατί η αντίθεση στον ιμπεριαλισμό είναι ο μόνος δρόμος για  να πάρουμε στα χέρια μας τη ζωή που μας αξίζει.

 

 

Όλοι την Τρίτη 6 Αυγούστου, 8 μ.μ. στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης

Για να τιμήσουμε τα θύματα της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι

Για κλείσουν όλες οι αμερικανονατοϊκές  βάσεις και τα στρατηγεία στη χώρα μας

 

                                                                   Αθήνα, 31 Ιούλη 2019

< Προηγούμενα   Επόμενα >