Γλώσσα:
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Άλλοι τομείς arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Διάφορα arrow ΓΙΑ ΤΑ 45 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΊΟΥ. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Η 45η επέτειος του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανόπνευστη εφτάχρονη δικτατορία τιμάται φέτος εν μέσω νέων, πιο αντιλαϊκών αποφάσεων, όπως πλεονάσματα βγαλμένα από το «ξεζούμισμα» του λαού. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει δώσει καίριο χτύπημα στα τελευταία ψήγματα λαϊκών ελευθεριών όπως το πανεπιστημιακό άσυλο και μια σειρά εργατικά δικαιώματα, και ετοιμάζεται να συντρίψει άλλα, όπως ο συνδικαλισμός, η απεργία, οι πορείες, το ασφαλιστικό, με την επιβολή του δόγματος «νόμος και τάξη», όλα στο όνομα της στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου. 

 

Επικίνδυνη παραμένει η κατάσταση και στη διεθνή σκηνή. Χώρες ισοπεδώνονται ή διαμελίζονται από τους ιμπεριαλιστές στο όνομα του ελέγχου των πλουτοπαραγωγικών τους πηγών. Λαοί μετατρέπονται σε πρόσφυγες και μετανάστες που αναζητούν μια ελπίδα για το αύριο σε χώρες όπου είναι ανεπιθύμητοι και αποδιωγμένοι από ακραίες μορφές φασιστικής συμπεριφοράς από κυβερνήσεις που έχουν άμεση εμπλοκή στο έγκλημα, αλλά και φασιστικών ομάδων. Και η κατάσταση ολοένα χειροτερεύει εξαιτίας των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και συμμαχιών, που διαρκώς αλλάζουν ανάλογα με τα συμφέροντα της χρονικής στιγμής. Η σημερινή ελληνική κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες, συμμετέχει στο επικίνδυνο παιχνίδι των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ μετατρέποντας τη χώρα μας σε «κράτος ανάσχεσης», βάζοντας τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών πάνω από την ειρήνη της χώρας μας.

Απάντηση σε όλα αυτά θα δώσει το εργατικό κίνημα, που βρίσκεται σε αναβρασμό με την προετοιμασία νέων κινητοποιήσεων και απεργιακών αγώνων, το φοιτητικό κίνημα που με μαζικές διεργασίες οργανώνει δυναμικές κινητοποιήσεις, το αντιιμπεριαλιστικό, φιλειρηνικό κίνημα που συνεχίζει τις προσπάθειές του να ενημερώσει, να συνεγείρει συνειδήσεις, να δραστηριοποιήσει πλατιές λαϊκές μάζες.

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) χαιρετίζει την 45η επέτειο του ηρωικού ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου και καλεί τα μέλη και τους φίλους της να συμμετάσχουν μαζικά στις εκδηλώσεις γιορτασμού της, καθώς και στην καθιερωμένη πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία για να αποτίσουμε φόρο τιμής στους αδικαίωτους νεκρούς αλλά και να δώσουμε υπόσχεση ενεργούς συμμετοχής στους νέους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.

                                                                                       

Αθήνα, 13 Νοέμβρη 2019