Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Άλλοι τομείς arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Διάφορα arrow Όχι στη Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για τις βάσεις και τα πυρηνικά! Καμιά συνεργασία με τους ιμπεριαλιστές!
Όχι στη Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για τις βάσεις και τα πυρηνικά! Καμιά συνεργασία με τους ιμπεριαλιστές!

Όχι στη Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για τις βάσεις και τα πυρηνικά!

Καμιά συνεργασία με τους ιμπεριαλιστές!

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Συνεργασίας (ΕΕΔΔΑ) καλεί τα μέλη και τους φίλους της στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στη Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για τις Βάσεις, και θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή, 10 Γενάρη, στη 1 μ.μ. στο Σύνταγμα.

 

Καλούμε τον ελληνικό λαό να καταδικάσει με κάθε τρόπο τη Συμφωνία αυτή, γιατί η μόνη προσφορά της είναι η μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα σχέδια των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ αλλά και του ΝΑΤΟ, το οποίο ο αμερικανός πρόεδρος ετοιμάζεται να βάλει στο παιχνίδι. Εμπλοκή που επιβεβαιώνεται και από δηλώσεις Ρώσων και Ιρανών αξιωματούχων που τονίζουν ότι θα απαντήσουν με επιθέσεις στις περιοχές από όπου θα προέλθει το οποιοδήποτε χτύπημα.

 

 

Τον καλούμε να αναρωτηθεί τι θετικό ενέχει η συνεργασία με κράτη-δολοφόνους, που χωρίς δεύτερη σκέψη δολοφονούν ανθρώπους, καταπιέζουν λαούς, εκμεταλλεύονται τον πλούτο ολόκληρων περιοχών, όλα στο όνομα της δικής τους «δημοκρατίας» και «ελευθερίας», όροι που μεθερμηνευόμενοι σημαίνουν την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δικών τους καπιταλιστικών ομίλων με το ξαναμοίρασμα εδαφών και το ξαναχάραγμα συνόρων.   

 

 

Τον καλούμε, τέλος, να συνειδητοποιήσει ότι η τακτική της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ σε τίποτα δεν υπολείπεται αυτής του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, βαδίζει στα ίδια χνάρια, παίρνει τις ίδιες αποφάσεις οδηγεί ένα βήμα παραπέρα όλα τα σχέδια των «συμμάχων» τους ιμπεριαλιστών στα οποία είχε υποκλιθεί με περίσσια αριστεροσύνη ο ΣΥΡΙΖΑ.  Και το μόνο που απομένει από αυτή την τακτική είναι ο κίνδυνος μιας πολεμικής ανάφλεξης στην περιοχή από την οποία οι λαοί της θα είναι, όπως πάντα, τα μοναδικά θύματα, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ που μας εμπλέκουν στα πολεμικά τους σχέδια με τη σιγουριά της απόστασης ασφαλείας τους.

 

Όλοι αύριο, Παρασκευή, 10 Γενάρη, στη 1 μ.μ. στο Σύνταγμα

να αντιταχθούμε στα ιμπεριαλιστικά σχέδια

                                                              

                                                             Αθήνα, 9 Γενάρη 2020
< Προηγούμενα   Επόμενα >