Γλώσσα:
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Άλλοι τομείς arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Διάφορα arrow Λέμε ΟΧΙ στην ψήφιση της Συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) συμμετέχει μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στη Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για τις βάσεις, την Πέμπτη, 30 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ., ημέρα ψήφισης της σχετικής συμφωνίας για την παραμονή και επέκταση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα μας.

 

Την ώρα που το ενδεχόμενο του πολέμου γίνεται πιο ορατό από ποτέ, με την εντεινόμενη επιθετικότητα της Τουρκίας και τις βλέψεις της για επεκτατισμό και εκμετάλλευση του πλούτου της Ανατολικής Μεσογείου, οι ηγέτες των χωρών-μελών της ΕΕ, που στα λόγια καμώνονται πως ενδιαφέρονται, στην πραγματικότητα «σφυρίζουν αδιάφορα». Την ίδια ώρα, την εικόνα υποκρισίας ήρθε να συμπληρώσει η επιστολή του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, στον έλληνα πρωθυπουργό.

 

Λόγια έχουμε ακούσει πολλά αλλά δεν έχουμε δει τίποτα απολύτως όλα αυτά τα χρόνια, Οφείλουμε, επομένως, να επαγρυπνούμε για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για αναδιανομή εδαφών και εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών στην περιοχή μας. Η εμπλοκή της χώρας μας στα σχέδια αυτά είτε θα οδηγήσει σε πολεμική σύρραξη είτε θα αναγκαστούμε να παραδώσουμε κυριαρχικά μας δικαιώματα για να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο αυτής της σύρραξης. Και οι δύο πιθανότητες είναι εξίσου καταστροφικές, με μόνα θύματα τους λαούς της περιοχής και μόνους κερδισμένους τους μεγάλους, ντόπιους και ξένους, καπιταλιστικούς ομίλους, που βρίσκονται πίσω από αυτά τα σχέδια. 

 

Η παρουσία μας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας σηματοδοτεί την καταδίκη της στάσης των ελληνικών κυβερνήσεων που διαχρονικά υπόσχονται ότι η παραμονή μας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ είναι εγγύηση για την εξασφάλιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων αλλά και της ειρήνης στην περιοχή. Σηματοδοτεί την καταγγελία μας στους κάθε είδους κυβερνητικούς και άλλους που πασχίζουν να μας πείσουν ότι οι «σύμμαχοι» και «φίλοι» μας θα σταθούν στο πλευρό μας γιατί εμείς έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, ότι το διεθνές δίκαιο θα επικρατήσει τελικά. Εκείνο που δεν μας λένε ποτέ είναι ότι αυτό το δίκαιο επικρατεί μόνο όταν εξασφαλίζει τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.

 

Να εντείνουμε την καταδίκη μας της Συμφωνίας αυτής. Καλούμε όλους τους δημοκράτες και αντιιμπεριαλιστές να συναντηθούμε όλοι μαζί στο Σύνταγμα για να διατρανώσουμε την απόφασή μας να αποτρέψουμε αυτά τα σχέδια.

 

Όλοι την Πέμπτη, 30 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα

 

Αθήνα, 24 Γενάρη 2020