Γλώσσα:
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Άλλοι τομείς arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Διάφορα arrow ΓΙΑ ΤΗΝ 8Η ΜΑΡΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Με την ευκαιρία της 8ης Μάρτη, Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) χαιρετίζει τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Γυναίκες εργαζόμενες, που αντιμετωπίζουν τη λαίλαπα των αντεργατικών μέτρων και το πισωγύρισμα στα εργασιακά τους δικαιώματα. Αγρότισσες, που βιώνουν την επιδείνωση των έτσι κι αλλιώς αντίξοων συνθηκών κάτω από τις οποίες εργάζονται. Άνεργες, που έρχονται αντιμέτωπες με το απαίσιο πρόσωπο της ανεργίας φτάνοντας στο τελευταίο σημείο απόγνωσης στην αναζήτηση μιας οποιασδήποτε δουλειάς. Νοικοκυρές, που η άχαρη δουλειά τους δεν αναγνωρίζεται και επομένως μένει απλήρωτη. Μητέρες, που η ανεκτίμητη προσφορά τους στην κοινωνία αντιμετωπίζεται σαν δεδομένη και ισοπεδώνεται στο όνομα μιας κάλπικης ισότητας. Μετανάστριες, που αντιπροσωπεύουν όλα τα παραπάνω και έχουν επιπλέον να κουβαλήσουν στους ώμους τους το δυσβάστακτο βάρος ιμπεριαλιστικών πολέμων, επεμβάσεων, προσφυγιάς.

Χαιρετίζουμε όλες τις γυναίκες ανεξαίρετα. Αυτές που αγωνίζονται ενάντια στην καπιταλιστική καταπίεση και αδικία αλλά και αυτές που σκύβουν το κεφάλι γιατί σκιάζονται το «ανίκητο» του καπιταλισμού. Αυτές που μέσα στον εργασιακό τους χώρο, με συμπαραστάτη τα ταξικά σωματεία τους, σηκώνουν το ανάστημά τους ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία αλλά και αυτές που διστάζουν να ενταχθούν στον οργανωμένο αγώνα γιατί τον θεωρούν ατελέσφορο. Αυτές που αντιστέκονται στον ιμπεριαλισμό μέσα στις χώρες τους αλλά και σε κείνες που τρέχουν να ξεφύγουν από αυτόν επειδή δεν ξέρουν ότι όπου κι αν πάνε θα τον βρουν μπροστά τους εξίσου άγριο, αμείλικτο, άδικο.

 

Καλούμε όλες αυτές τις γυναίκες να μετατρέψουν τη σημερινή μέρα σε απαρχή αντίστασης, αντεπίθεσης, αγώνα ως την τελική νίκη τους. Για να κατακτήσουν τα ιδανικά για τα οποία αγωνίζονται, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που δικαιούνται, για να πραγματοποιήσουν όσα η καθεμιά ξεχωριστά έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται.

 

Η ΕΕΔΔΑ, συμμετέχοντας στο γιορτασμό της 8ης Μάρτη, δίνει αγωνιστικό ραντεβού σε όλα τα μέλη και τους φίλους της την Κυριακή στις 11 το πρωί, στο Σύνταγμα, έξω από την Εθνική Τράπεζα, Σταδίου / Καραγεώργη Σερβίας. Ενώνουμε τη φωνή μας με όλες τις γυναίκες που αγωνίζονται, σε κοινό αγώνα με τους άνδρες, ενάντια στους ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ, τους μοναδικούς υπαίτιους για όλα όσα τσακίζουν τη ζωή μας.

 

Όλοι την Κυριακή 8 Μάρτη στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα!

 

Αθήνα, 3 Μάρτη 2020