Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Παλαιστίνη arrow Ανακοίνωση για τις συνεχιζόμενες προκλητικές αποφάσεις των ΗΠΑ αναφορικά με την Παλαιστίνη
Ανακοίνωση για τις συνεχιζόμενες προκλητικές αποφάσεις των ΗΠΑ αναφορικά με την Παλαιστίνη

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει τις συνεχιζόμενες προκλητικές αποφάσεις των ΗΠΑ οι οποίες, με δήλωση του εντεταλμένου τους αμερικανού πρέσβη στο Ισραήλ, υποστήριξαν εκ νέου την προσάρτηση των κατεχομένων παλαιστινιακών εδαφών της Κοιλάδας του Ιορδάνη και της Δυτικής Όχθης στο Ισραήλ με στόχο την υποτιθέμενη επίλυση του παλαιστινιακού προβλήματος και τη δήθεν δημιουργία παλαιστινιακού κράτους. 

 

Η υποκρισία των ΗΠΑ έχει ξεπεράσει κάθε όριο με δηλώσεις του τύπου ότι δεν δίνουν λευκή επιταγή στο Ισραήλ για τις προσαρτήσεις αυτές αλλά, αντίθετα, απαιτούν την εφαρμογή του αμερικανικού σχεδίου το οποίο απαιτούν να ξεκινήσει με διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη. Η μεταφορά της πρεσβείας τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ και το σχέδιο του Ντ. Τραμπ δείχνουν ακριβώς τις προθέσεις τους να προσαρτήσουν αυτές τις περιοχές στο κράτος του Ισραήλ καθώς και να διατηρήσουν ανέγγιχτους τους ισραηλινούς εποικισμούς, όλα ενάντια στις δίκαιες διεκδικήσεις του παλαιστινιακού λαού.

Την ίδια στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να παραμένει αδιάφορη μπροστά σ’ αυτή την κατάφωρη καταπάτηση των δικαιωμάτων ενός ολόκληρου λαού, αφού μοναδικός σκοπός είναι η εξασφάλιση των μονοπωλίων. Τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων κάθε είδους μπαίνουν πάνω από την ανθρώπινη ζωή.

 

Ο ΟΗΕ συνεχίζει να αρνείται να δει το έγκλημα και να καταδικάσει τις αποφάσεις αυτές που καταστρατηγούν και το τελευταίο ψήγμα από τα δικαιώματα των Παλαιστινίων κάνοντας φανερό ότι οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ έχουν τον πρώτο λόγο στο τι θα αποφασίσει και στο τι θα καλέσει να εφαρμοστεί.

  

Η ελληνική κυβέρνηση από την πλευρά της, καμώνεται πως δεν βλέπει το έγκλημα και δεν ψελλίζει ούτε μια λέξη καταδίκης. Αντίθετα, συνεχίζει να υπογράφει συμφωνίες με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, όπως η πρόσφατη για την ενοικίαση μη επανδρωμένων ισραηλινών αεροσκαφών για τη φύλαξη των ελληνικών συνόρων.

 

Καλούμε κάθε προοδευτικό άνθρωπο να στηρίξει τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, δημιουργία ανεξάρτητου, κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 67 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, κατάργηση των εποικισμών, αποχώρηση όλων των εποίκων, επιστροφή των παλαιστινίων προσφύγων στα σπίτια τους, απελευθέρωση όλων των παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές.

 

Αθήνα, 11 Μάη 2020

 

 

< Προηγούμενα   Επόμενα >