Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Παλαιστίνη arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζει και πάλι την ακολουθούμενη πολιτική φιλίας της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στο στρατοκρατικό κράτος του Ισραήλ. Πολιτική που συστηματικά «αθωώνει» τα ισραηλινά εγκλήματα ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης και υπονομεύει τα δίκαια αιτήματά του.

 

Ο έλληνας πρωθυπουργός, ακολουθώντας τα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ, του κατά τα άλλα πολιτικού «αντιπάλου» του, με την επίσκεψή του αυτή σε μια ιδιαίτερα τεταμένη περίοδο για ολόκληρη την περιοχή, προσφέρει απλόχερα στον ελληνικό λαό τα συνηθισμένα ψευδεπίγραφα επιχειρήματα ότι η συνεργασία με το Ισραήλ θα αποτελέσει, δήθεν, ανάχωμα στην τουρκική επιθετικότητα απέναντι στην Ελλάδα και θα επιδιώξει την ειρήνη και το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου.

Σε ποιο ανάχωμα αναφέρεται όταν οι προσπάθειες επαναπροσέγγισης και συνεργασίας Ισραήλ-Τουρκίας, με την προτροπή των ΗΠΑ, είναι ορατές; Πότε οι συμμαχίες με κάθε είδους ιμπεριαλιστές, που μοναδικό τους στόχο έχουν το κέρδος, έφεραν την ειρήνη για τους λαούς της γης; Και για ποιο Διεθνές Δίκαιο μιλά όταν και ο πιο αδαής γνωρίζει ποιος παίρνει τις αποφάσεις; Το μόνο που δεν ομολογεί είναι ότι το αποτέλεσμα αυτών των συνεργασιών θα είναι ο συμβιβασμός της χώρας μας με κάθε επιταγή του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ, για τη συνδιαχείριση του Αιγαίου και όχι μόνο.

 

Ο παλαιστίνιος πρέσβης στην Αθήνα έχει κάθε δίκιο όταν δηλώνει την πικρία του για τη στάση του έλληνα πρωθυπουργού στη διάρκεια της επίσκεψής του αυτής στην οποία «ξέχασε» να αναφέρει το πάγιο αίτημα των Παλαιστινίων για παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 67, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και την αναγνώρισή του από την ελληνική κυβέρνηση. Αίτημα που έχει ψηφιστεί ομόφωνα και από το ελληνικό Κοινοβούλιο και αποτυπώνει την εκφρασμένη θέληση του ελληνικού λαού.

 

Τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, όπως και κάθε λαού, είναι εκ διαμέτρου αντίθετα με τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Χρέος μας είναι να σταθούμε αλληλέγγυοι με τον παλαιστινιακό λαό, να απαιτήσουμε την αναγνώριση του  κράτους της Παλαιστίνης και να παλεύουμε για πραγματική ειρήνη στην περιοχή, αποδεσμευμένοι από κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό και τις επιταγές του.

 

 

                                                                                     Αθήνα, 18 Ιούνη 2020   
< Προηγούμενα   Επόμενα >