Γλώσσα:
Αντίο, Βέρα μας!

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) αποχαιρετά με θλίψη τη Βέρα Νικολαΐδου, την αλύγιστη μαχήτρια του αντιπολεμικού-  αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, την ακούραστη Δήμαρχο της Νίκαιας, τη μαχητική Αντιπρόεδρο της ΕΕΔΥΕ, την πιστή φίλη της ΕΕΔΔΑ.

 

Τη «Βέρα μας», όπως εμείς, τα μέλη και οι φίλοι της ΕΕΔΔΑ, αποκαλούσαμε, τη θυμόμαστε πάντα να μας συμπαραστέκεται σε όλες τις εκδηλώσεις και δράσεις μας, στα ταξίδια αλληλεγγύης που διοργανώναμε από κοινού με την ΕΕΔΥΕ, χωρίς ποτέ να μας αρνείται τη βοήθειά της όποτε κι αν τη χρειαστήκαμε. Τη θυμόμαστε «φωτεινή» και γελαστή, αλλά συνάμα αποφασιστική και με ατσάλινη θέληση όπου και όποτε έπρεπε να υπερασπιστεί τις  ιδέες της. Αυτές τις ιδέες που υπηρέτησε με πάθος μέχρι το τέλος, αγέρωχη και αλύγιστη.

Η Βέρα Νικολαΐδου μας λείπει ήδη. Είμαστε βέβαιοι, όμως, ότι δεν θα ξεχαστεί, γιατί θα περπατά σε κάθε δρόμο της Νίκαιας, θα βρίσκεται κοντά μας σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση, θα βαδίζει δίπλα μας σε κάθε πορεία, θα ταξιδεύει μαζί μας σε κάθε ταξίδι διεθνιστικής αλληλεγγύης, ακάματη αγωνίστρια, συναγωνίστρια, συντρόφισσα.

 

Καλό ταξίδι, Βέρα μας! Εμείς που μένουμε πίσω θα συνεχίσουμε στα δικά σου βήματα, θα διδασκόμαστε από την απαράμιλλη σεμνότητά σου και το σθένος σου απέναντι σε κάθε δυσκολία της ζωής και του αγώνα και θα κρατάμε στις καρδιές μας άσβηστη την αγάπη που μας χάρισες απλόχερα.

 

 

Αθήνα, 30 Ιούλη 2020

 

Η Γραμματεία της ΕΕΔΔΑ

< Προηγούμενα   Επόμενα >