Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Άλλοι τομείς arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Διάφορα arrow Για την 75η επέτειο της πυρηνικής επίθεσης των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ σε Χιροσίμα – Ναγκασάκι
Για την 75η επέτειο της πυρηνικής επίθεσης των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ σε Χιροσίμα – Ναγκασάκι

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) συμμετέχει στη συγκέντρωση που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ την Πέμπτη, 6 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, στην πλατεία Ζακλίν ντε Ρομίγ του Θησείου και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο κέντρο της πόλης, με την ευκαιρία της 75ης επετείου από την πυρηνική επίθεση των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ ενάντια στον ιαπωνικό λαό των πόλεων Χιροσίμα και Ναγκασάκι και καλεί μέλη και φίλους σε μαχητική συμμετοχή για να αποτίσουμε όλοι μαζί φόρο τιμής στα θύματα αυτού του ολέθρου.

 

Η φετινή επέτειος τιμάται σε μια περίοδο που η εγκληματική πολιτική του ιμπεριαλισμού εμφανίζεται περισσότερο από ποτέ ξεγυμνωμένη από κάθε περίβλημα ωραιοποίησής της, από κάθε προσχηματική δικαιολογία για τη δράση του, χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο για αυταπάτες σε κανέναν.

 

Έκθεση του ΟΗΕ, που είδε το φως της δημοσιότητας, αναδείχνει την απόφαση των ιμπεριαλιστών για την ντε φάκτο διχοτόμηση της Κύπρου και την κατοχύρωση της τουρκικής εισβολής και κατοχής του 37% του εδάφους της.

Σχέδιο, που εκπόνησαν οι ΗΠΑ εδώ και χρόνια, έρχεται σήμερα να παραχωρήσει και νέα παλαιστινιακά εδάφη στο φασιστικό-στρατοκρατικό κράτος του Ισραήλ.

 

Παζάρια των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ, μέσω φανερών και κρυφών διαπραγματεύσεων με την ελληνική και την τουρκική κυβέρνηση, οδηγούν σταδιακά σε συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και σε παραχωρήσεις εδαφικών και κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, τα οποία παρουσιάζονται στον ελληνικό λαό μέσα από τη δημιουργία μιας κλιμακούμενης ανησυχίας από δημοσιογραφικές διαρροές για ένα επικείμενο θερμό επεισόδιο ή ακόμα και πόλεμο ανάμεσα στις δυο χώρες.

 

Όλα τα βάρη της δεκάχρονης καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης έπεσαν στις πλάτες των λαών, που είδαν το βιοτικό τους επίπεδο να καταρρακώνεται και όλες τις κατακτήσεις τους να πλήττονται από νόμους, που όλες μαζί οι χώρες της ΕΕ ψηφίζουν ενώ, την ίδια περίοδο, τα κέρδη των μονοπωλίων αυξάνονται κατακόρυφα.

 

 

Η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού σε όλες τις χώρες κατέδειξε τη διαχρονική υποβάθμιση της δημόσιας υγείας που, με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, ιδιωτικοποιείται παραπέρα, για την όλο και μεγαλύτερη κερδοφορία των καπιταλιστικών ομίλων και στον τομέα αυτό ο οποίος μετατρέπεται σε πανάκριβο εμπόρευμα για τους λαούς.

 

Ο κατάλογος μακραίνει ολοένα και περισσότερο και δεν είναι δυνατό οι λαοί να εθελοτυφλούν άλλο και να εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε «συμμάχους» που μόνο τους μέλημα είναι η αύξηση των ήδη αμύθητων κερδών των μονοπωλιακών ομίλων τους, ή να ελπίζουν ότι η κυβέρνησή τους θα τους προστατεύσει. Γιατί η πραγματικότητα δείχνει ότι όλες ανεξαίρετα οι κυβερνήσεις ακολουθούν την ίδια πολιτική και παίρνουν αποφάσεις που είναι πάντα αντίθετες με τα συμφέροντα των λαών και πάντα σε όφελος του μεγάλου, παγκόσμιου, κεφαλαίου.

 

Η επέτειος της πυρηνικής επίθεσης των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι δεν πρέπει να μείνει αποστεωμένη από την πραγματική της διάσταση, από την υποχρέωση που έχουν οι λαοί να αντιπαλεύουν τον ιμπεριαλισμό και να απαιτούν την απεμπλοκή της χώρας τους από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ως την τελική διάλυσή τους. Μόνο τότε οι λαοί θα μπορέσουν να ζήσουν ελεύθεροι, με ειρήνη και συνεργασία. Χωρίς πολέμους και πυρηνικά, χωρίς παρεμβάσεις και επεμβάσεις, χωρίς μετανάστευση και προσφυγιά, χωρίς εκμετάλλευση και εξαθλιωμένους λαούς σε πλούσιες χώρες.  

 

Ζήτω οι αντιιμπεριαλιστικοί αγώνες των λαών!

 

 

                                                                                          Αθήνα, 3 Αυγούστου 2020        

< Προηγούμενα   Επόμενα >