Γλώσσα:
Αλληλεγγύη στο λαό του Λιβάνου!

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) στέλνει τα πιο ειλικρινή της αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης στο λαό του Λιβάνου για τις τραγικές στιγμές που ζει μετά την έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών και χημικών στο λιμάνι της Βηρυτού με δεκάδες νεκρούς και αγνοούμενους και χιλιάδες τραυματίες και ξεσπιτωμένους.

 

Ιδιαίτερα στους φίλους και συναγωνιστές της οργάνωσης «Λαϊκή Μέριμνα Λιβάνου», με την οποία συνεργάζεται εδώ και πολλά χρόνια, εύχεται ολόψυχα να αντιμετωπίσουν με κουράγιο τη νέα αυτή τραγωδία που ζει ο λιβανέζικος λαός, αποτέλεσμα αμέλειας και αδιαφορίας χρόνων των κρατικών παραγόντων που τώρα καλούνται να διερευνήσουν τα αίτια της έκρηξης και να κατονομάσουν τους ενόχους.

 

Το τραγικό αυτό περιστατικό ήρθε να συγκλονίσει ακόμα παραπέρα την ήδη καθημαγμένη οικονομία της χώρας που τώρα, εκτός από τους νεκρούς, τους τραυματίες, τους αγνοούμενους, τους ξεσπιτωμένους που θρηνεί, έχει να αντιμετωπίσει τα αυξημένα κρούσματα της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και ένα τεράστιο επισιτιστικό πρόβλημα αφού τα σιλό με τα αποθηκευμένα σιτηρά της χώρας καταστράφηκαν σχεδόν ολοσχερώς από την πυρκαγιά που ακολούθησε μετά την έκρηξη, αφήνοντας μια ποσότητα σιτηρών αρκετή για ένα χρόνο μόνο.

 

Και το χειρότερο είναι η «βοήθεια» που υπόσχονται οι ιμπεριαλιστές και τα τσιράκια τους. ΗΠΑ, ΕΕ, Ισραήλ, Κίνα, Ρωσία, Ιράν, Τουρκία, χώρες της Μέσης Ανατολής, όλοι αυτοί που χρόνια τώρα αδιαφορούν για τα προβλήματα του λιβανέζικου λαού, αν δεν είναι οι ίδιοι υπαίτιοι γι’ αυτά, τρέχουν να προλάβουν ποιος πρώτος θα παραστήσει το φιλάνθρωπο και αλληλέγγυο.

 

Ο λιβανέζικος λαός, ακόμα και σ’ αυτή την ώρα της απελπισίας του, θα πρέπει να επαγρυπνεί, γιατί αυτού του είδους οι ιμπεριαλιστικές «βοήθειες» μόνο αρνητικές εξελίξεις μπορούν να προμηνύουν. Η μόνη πραγματική ελπίδα των λαών βρίσκεται στη διεθνιστική αλληλεγγύη, φιλία και συνεργασία μεταξύ τους. Διαφορετικά θα παραμένουν δέσμιοι των επιταγών του ΔΝΤ, των αποφάσεων του ΟΗΕ, της υποκριτικής συμπαράστασης όλων των ιμπεριαλιστών που το μόνο που ονειρεύονται είναι πώς θα εξακολουθήσουν να κυριαρχούν σε βάρος τους.

 

                                                                                                    

Ζήτω οι αγώνες του λιβανέζικου λαού για ειρήνη, ανεξαρτησία!

 

 

 Αθήνα, 7 Αυγούστου 2020  

Επόμενα >