Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Λίβανος arrow Συμμετοχή στην πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για το λαό του Λιβάνου
Συμμετοχή στην πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για το λαό του Λιβάνου

Αγαπητοί φίλοι,

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), πιστή στη διεθνιστική της αλληλεγγύη που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της δράσης της και ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, συγκεντρώνει κι αυτή είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα αποσταλούν μαζικά στο λαό του Λιβάνου.

 

Όπως είναι γνωστό, μετά την έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών και χημικών στο λιμάνι της Βηρυτού, η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Εκτός από τους εκατοντάδες νεκρούς και αγνοούμενους που θρηνεί, οι χιλιάδες τραυματίες και ξεσπιτωμένοι αντιμετωπίζουν τώρα, εκτός των άλλων δεινών, ένα τεράστιο επισιτιστικό πρόβλημα αφού τα σιλό με το αποθηκευμένο σιτάρι καταστράφηκαν στην πλειοψηφία τους από την έκρηξη.

 

Τα μέλη και οι φίλοι της ΕΕΔΔΑ μπορούν να φέρνουν ή να στέλνουν τα υλικά που επιθυμούν στα γραφεία μας, Μενάνδρου 54, στον 7ο όροφο, κάθε Τρίτη από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και κάθε Πέμπτη από τις 5 μέχρι τις 8 το απόγευμα.

Τα είδη που συγκεντρώνονται, σαν απολύτως απαραίτητα, είναι τα παρακάτω:

 

Τρόφιμα:

ζάχαρη, ρύζι, φακές, φασόλια, ρεβίθια, ζυμαρικά, αλεύρι, γάλα σκόνη, γάλα σκόνη για παιδιά, κονσέρβες

Διάφορα Υλικά:    

κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, απορρυπαντικά

Ιατροφαρμακευτικά υλικά:

συσκευές έγχυσης ορού, συσκευές έγχυσης αίματος, μάσκες οξυγόνου για ενήλικες και παιδιατρικές, γάντια, βαμβάκι, αντιβιοτικά φάρμακα, μηχανήματα όπως ηλεκτροκαρδιογράφους, απινιδωτές, αναπνευστήρες, ψηφιακά θερμόμετρα

 

Σας ευχαριστούμε όλους εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας στην ανάγκη να σταθούμε αλληλέγγυοι με το λαό του Λιβάνου που δοκιμάζεται τόσο δραματικά.

 

Η Γραμματεία της ΕΕΔΔΑ

 

Αθήνα, 13 Αυγούστου 2020
< Προηγούμενα   Επόμενα >