Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Άλλοι τομείς arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Διάφορα arrow Τιμάμε αγωνιστικά την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου!
Τιμάμε αγωνιστικά την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου!

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) τιμά και φέτος την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και καλεί μέλη και φίλους της να συμμετάσχουν στον αγωνιστικό γιορτασμό του.

 

Οι φετινές εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στους εξεγερμένους του Πολυτεχνείου έχουν ιδιαίτερη σημασία αφού θα πραγματοποιηθούν εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, μιας πανδημίας απολύτως χρήσιμης για τις προθέσεις της αστικής τάξης και των πολιτικών της εκφραστών που χρόνια τώρα ονειρεύονται την κατάργησή τους, πασχίζουν να σβήσουν από τη μνήμη της νέας γενιάς τα οράματα που άφησε σαν παρακαταθήκη αυτή η εξέγερση, αγωνιούν να σταματήσει κάθε διαμαρτυρία και αντίδραση ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, τον οποίο θεωρούν σύμμαχο και φίλο.

Για μας το Πολυτεχνείο δεν είναι μια αποστεωμένη γιορτή που τιμάται κάθε χρόνο επετειακά. Είναι μια ζωντανή επέτειος που αποτυπώνει σήμερα τα αιτήματα του τότε, αιτήματα που δεν βρήκαν ποτέ δικαίωση. Συμβολίζει σήμερα, ακριβώς όπως και τότε, τους αγώνες και την αγωνία του λαού μας για την αποδέσμευση της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους  και επεμβάσεις, για τη συντριβή του φασισμού. Το σύνθημα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», απολύτως σύγχρονο και αναγκαίο, δηλώνει την απαίτησή μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 

Για όλα αυτά εμείς θα είμαστε εκεί και θα διαμαρτυρηθούμε ενάντια στα παλιά και νέα σχέδια των ιμπεριαλιστών της γης, που δεν διστάζουν να βάλουν σε επικίνδυνες πολεμικές συρράξεις ολόκληρες περιοχές και τους λαούς τους προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των καπιταλιστικών ομίλων τους, να αυξήσουν παραπέρα τα υπερκέρδη τους, να εξασφαλίσουν την κυριαρχία τους. Ενάντια στις παλινωδίες και καθυστερήσεις της κυβέρνησης, ενάντια στις επιλογές της για τη στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας σε όλους τους τομείς της κοινωνικής μας ζωής. 

 

Θα είμαστε εκεί με μέτρα αυτοπροστασίας, την αποτελεσματικότητα των οποίων έχουμε αποδείξει πολλές φορές. Ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, που μας αφήνει αθωράκιστους μπροστά στην πανδημία του κορονοϊού.

 

Αθήνα, 13 Νοέμβρη 2020  
< Προηγούμενα   Επόμενα >