Γλώσσα:
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Άλλοι τομείς arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Διάφορα arrow 8 ΜΑΡΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) στέλνει ολόθερμο αγωνιστικό χαιρετισμό στις γυναίκες ολόκληρης της γης με την ευκαιρία της 8ης του Μάρτη, ημέρας αφιερωμένης στο «άλλο μισό του ουρανού», όπως τις αποκάλεσε ο ποιητής.

 

Η φετινή επέτειος τιμάται όμως σε πολύ δύσκολες συνθήκες για την εργατική τάξη τόσο της χώρας μας όσο και παγκόσμια. Η παρατεταμένη παγκόσμια οικονομική κρίση, οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι που εξαπολύουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και που δεν τελειώνουν ποτέ και πουθενά έχουν δημιουργήσει ένα πλέγμα αντιδημοκρατικό και αντιλαϊκό.

 

Τα εργασιακά δικαιώματα έχουν μπει στη μέγγενη της ανεργίας, της ανασφάλειας, της απόλυσης. Η δουλειά από το σπίτι, που εξαπλώνεται με το πρόσχημα της πανδημίας, κατοχυρώνει στην πράξη τη μισή πληρωμή και μισή ασφάλιση, το χτύπημα του οχτάωρου και πενθήμερου.

Τα δημοκρατικά δικαιώματα καταπατούνται με την αστυνομοκρατία στους δρόμους των λαϊκών αγώνων ενάντια σε εργάτες, αγρότες, μαθητές όλων των βαθμίδων και φοιτητές, με στόχο να σπάσει κάθε φωνή αντίστασης, κάθε διάθεση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Ο κύκλος ολοκληρώνεται με την τηλεμάθηση, αφήνοντας πίσω της ημιμάθεια, την ώρα που εργασιακοί χώροι και μέσα μαζικής μεταφοράς θεωρούνται ως τα πιο επικίνδυνα κέντρα εξάπλωσης της πανδημίας.

 

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αφού χτυπήθηκε με χειρουργική ακρίβεια και μεθοδικότητα, σήμερα αναστενάζει κάτω από το βάρος αυτής της πανδημίας χωρίς καμία πρόθεση να στηριχθεί οικονομικά ή να βοηθηθεί με την επίταξη του ιδιωτικού τομέα. Για να φτάσουμε σε υποκριτικά και ανέξοδα χειροκροτήματα των «ηρώων» γιατρών και νοσηλευτών, που αργότερα έτρωγαν αλύπητα ξύλο για τις κινητοποιήσεις τους. Και να καταλήξουμε στην ατομική ευθύνη μόνο και μόνο για να αποφύγει το κράτος τη δική του συλλογική ευθύνη.

 

Για όλους αυτούς τους λόγους θα είμαστε κι εμείς εκεί, μαζί με την ΟΓΕ και τους κατά τόπους συλλόγους της, συμμετέχοντας σε κάθε μορφή αγώνα και τιμής της γυναίκας που θα αποφασιστεί, με ένα ενιαίο σύνθημα «Σπάμε τις αλυσίδες του ατομικού δρόμου – Δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα».

                                                                                                  

Αθήνα, 2 Μάρτη 2021