Γλώσσα:
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Άλλοι τομείς arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Διάφορα arrow ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021. Όλοι στις 6 Μάη, στις 10 το πρωί, στο Σύνταγμα!

Οι Σύνοδοι του ΝΑΤΟ ξεκίνησαν με τη συμμετοχή αμερικανο-ευρωπαίων υπουργών, προετοιμάζοντας τη Σύνοδο Κορυφής του Ιούνη και το έδαφος για νέα δεινά για τους λαούς της γης. Ο αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων σε  μια προσπάθεια να εκβιάσει την Τουρκία για να παραμείνει στους κόλπους της δυτικής «συμμαχίας». Η Τουρκία, από τη μεριά της, συνεχίζει τις επιθέσεις της ενάντια στη Συρία με την ένοχη σιωπή των απανταχού ιμπεριαλιστών. Το Ισραήλ βάζει εμπόδια στις εκλογές της Παλαιστίνης, απαγορεύοντας τη συμμετοχή των Παλαιστινίων της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Η ελληνική κυβέρνηση, συνεχίζοντας στα ίδια επικίνδυνα μονοπάτια με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, μετατρέπει τη χώρα σε ορμητήριο ενδεχόμενων ΝΑΤΟικών επιθέσεων ενάντια στον προαιώνιο εχθρό, τη Ρωσία.

 

Και ενώ αυτά συμβαίνουν στη διεθνή σκηνή, που οι ιμπεριαλιστές έχουν μετατρέψει σε σκακιέρα, την ίδια αυτή περίοδο, που η παγκόσμια εργατική τάξη γιορτάζει την 1η Μάη, οι κυβερνήσεις όλου του κόσμου, τοις των ιμπεριαλιστών ρήμασι πειθόμενοι, ετοιμάζουν νέα επίθεση σε όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν αφήσει αλώβητα με το χτύπημα του συνδικαλισμού, του απεργιακού δικαιώματος, των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, του 8ωρου, του 5θήμερου.

Ακόμα και την Πρωτομαγιά έχουν αποφασίσει να απαξιώσουν στη χώρα μας με την απόφαση να γιορταστεί στις 4 Μάη, σε μια προσπάθεια να ξεχαστούν όλα εκείνα που τους ενοχλούν, να σβήσουν από τη μνήμη τους αγώνες που έχει κάνει η εργατική τάξη για να κερδηθούν όσα τώρα έχουν αποφασίσει να της αφαιρέσουν.

 

Τα ταξικά συνδικάτα αντιδρούν αποφασισμένα ξεκινώντας από το γιορτασμό της Πρωτομαγιάς. Η απόφαση πάρθηκε, το μήνυμα στάλθηκε. Η Πρωτομαγιά θα τιμηθεί στις 6 Μάη! Όλοι στις 10 το πρωί, στο Σύνταγμα! Εκεί που θα δοθεί η πρώτη απάντηση σε όλα τα σχέδια που υποθηκεύουν το μέλλον μας, την αξιοπρέπειά μας. Γιατί ξέρουμε ότι μόνο ο ενωμένος και αποφασισμένος αγώνας της εργατικής τάξης μπορεί να βάλει τέλος σ’ αυτά τα σχέδια.

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), κομμάτι κι αυτή του μαζικού κινήματος, καλεί μέλη και φίλους της την Πέμπτη, 6 Μάη, στις 10 το πρωί, στο Σύνταγμα, για να τιμήσουμε όλοι μαζί την 1η Μάη. Γιατί η Πρωτομαγιά είναι δική μας και κανείς δεν μπορεί να μας την πάρει ούτε να την απαξιώσει.

 

Όλοι στις 6 Μάη, στις 10 το πρωί, στο Σύνταγμα!

Εκεί όπου θα χτυπήσει και φέτος η καρδιά της εργατικής τάξης της χώρας μας!

 

 Αθήνα, 28 Απρίλη 2021