Γλώσσα:
PHP  
PHP  
Home arrow Τελευταία νέα arrow Όλοι την Κυριακή 16 Μάη 2021, στις 6 μμ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καλεί τα μέλη και τους φίλους της σε μαζική και μαχητική συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση, που προγραμματίζει η ΕΕΔΥΕ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την Κυριακή 16 Μάη, 6 το απόγευμα και στην πορεία που θα ακολουθήσει στην ισραηλινή και την αμερικάνικη πρεσβεία.

 

Η παρουσία μας στη συγκέντρωση και πορεία είναι αναγκαία όσο ποτέ. Γιατί οι πολεμικές προετοιμασίες των ιμπεριαλιστών σε σχεδόν κάθε γωνιά της γης, για την όσο το δυνατό καλύτερη διασφάλιση των συμφερόντων τους, οικονομικών και γεωστρατηγικών, δυναμιτίζουν την ειρήνη και ασφάλεια όσων λαών δεν βιώνουν ήδη τη φρίκη του πολέμου.

 

ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν δεν ανταγωνίζονται μεταξύ τους, βρίσκουν άλλους εχθρούς για να τους «εκδημοκρατίσουν» και να φέρουν την «ευημερία» στους λαούς με μοναδικό στόχο την καταπάτηση των εδαφών τους, την υφαρπαγή του πλούτου τους, την εξασφάλιση των οδών μεταφοράς του κλεμμένου αυτού πλούτου.

Στη χώρα μας, την ώρα που ο λαός υποφέρει από απίστευτη φτώχεια, ανεργία και ανασφάλεια μετά τη δεκαετή καπιταλιστική οικονομική κρίση που έζησε και συνεχίζει να ζει την ώρα που το από χρόνια ξεχαρβαλωμένο δημόσιο Σύστημα Υγείας καλείται να αντιμετωπίσει το τεράστιο βάρος της πανδημίας και το καταφέρνει με την αυταπάρνηση, εφευρετικότητα και ηρωισμό του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού την ώρα αυτή η κυβέρνηση της Ν.Δ. βρήκε την ευκαιρία να δώσει καίριο χτύπημα σε όσα κατακτημένα εργασιακά δικαιώματα άφησαν ανέγγιχτα οι προκάτοχοί της, την ίδια την ουσία του συνδικαλισμού, της απεργίας, του οχτάωρου, των συλλογικών συμβάσεων εργασίας αφήνοντας τους εργαζόμενους ακάλυπτους στο έλεος των εργοδοτών.

 

Την ίδια ώρα, βαδίζοντας στα βήματα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, συνεχίζει να βάζει πάνω από τα συμφέροντα του λαού τα συμφέροντα των μεγάλων καπιταλιστικών ομίλων της χώρας. Πληρώνει δυσανάλογα ποσά για ΝΑΤΟικές δαπάνες που καθόλου δεν διασφαλίζουν την άμυνα της χώρας. Υπογράφει εικοσαετή συμφωνία με το κράτος του Ισραήλ για τη δημιουργία αεροπορικού κέντρου εκπαίδευσης στην Καλαμάτα και, πληρώνοντας 60 εκατ. ευρώ το χρόνο, υποθηκεύει την ανεξαρτησία της αμυντικής ικανότητας της αεροπορίας μας σε μια ξένη δύναμη, τα επεκτατικά και φιλοπόλεμα συμφέροντα της οποίας δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα της χώρας και του λαού μας. Ανανεώνει και επεκτείνει εδαφικά και χρονικά τη Συμφωνία για τις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα μας, που είχε υπογράψει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο ανάφλεξης ενός ενδεχόμενου πολέμου. Πανηγυρίζει για την «επίθεση» Μπάιντεν στον Ερντογάν, τον οποίο δεν παραλείπει να ονομάζει «διαχρονικό σύμμαχο», κρύβοντας έντεχνα τη συνδιαχείριση και συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, που βρίσκονται σε εξέλιξη με τη διαμεσολάβηση των «συμμάχων» μας στις ΗΠΑ και την ΕΕ. Συμμετέχει ενεργά στις Συνόδους του ΝΑΤΟ, που βρίσκονται σε εξέλιξη, με τη συμμετοχή αμερικανο-ευρωπαίων υπουργών, οι οποίες προετοιμάζουν τη Σύνοδο Κορυφής του Ιούνη προοιωνίζοντας νέα δεινά για τους λαούς της γης.

 

Για όλους αυτούς τους λόγους, θα είμαστε εκεί και θα βροντοφωνάξουμε την αντίθεσή μας σε όσα οι ιμπεριαλιστές και τα πολιτικά τους φερέφωνα ετοιμάζουν πιστεύοντας ότι δεν θα αντιδράσουμε, δεν θα αντισταθούμε, δεν θα αγωνιστούμε για να τα ανατρέψουμε στην πράξη. Είναι γελασμένοι! Οι λαοί εξοπλίζονται με την πείρα τους που, αργά ή γρήγορα, θα μετατραπεί σε οργή και αγώνα ενάντια στην ιμπεριαλιστική φρίκη.

 

 

Δεν είναι ο ιμπεριαλισμός ανίκητος

ανίκητοι είναι οι λαοί όταν αγωνίζονται για το δίκιο τους !

 

 

 

Αθήνα, 11 Μάη 2021