Γλώσσα:
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Άλλοι τομείς arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Διάφορα arrow Τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένουν αδικαίωτα και επίκαιρα

Τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένουν αδικαίωτα και επίκαιρα.

 

Η εξέγερση φοιτητών και εργατών στο Πολυτεχνείο, πριν από 48 χρόνια, ενάντια στην επταετή δικτατορία των συνταγματαρχών έδειξε τότε το δρόμο της αγωνιστικής και ανειρήνευτης πάλης ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, που γεννά και εκτρέφει το φασισμό. Τον ίδιο δρόμο δείχνει από τότε μέχρι σήμερα η επέτειος αυτή, όπως την τιμά ο ελληνικός λαός κάθε χρόνο, χωρίς να λογαριάζει απαγορεύσεις, απειλές, προβοκατόρικες αντιδράσεις.   

 

Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν αδικαίωτα και, για τούτο, επίκαιρα. Γιατί ο ιμπεριαλισμός είναι σήμερα ακόμα πιο στυγερός, πιο ανάλγητος. Γιατί η μονοκρατορία του βασανίζει κάθε λαό, σε κάθε γωνιά της γης, από τον Ειρηνικό στην Ασία, από τη Μεσόγειο στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική, παντού, είτε με στρατεύματα είτε με επενδύσεις, για να εξασφαλιστούν τα συμφέροντα των μονοπωλιακών του ομίλων.  

 

Γιατί η σημερινή ελληνική κυβέρνηση είναι ακόμα πιο αποφασισμένη να συνεχίσει στην ίδια ρότα που χάραξαν όλες οι προηγούμενες, επιμένοντας ότι το δέσιμο της χώρας μας στο άρμα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ είναι εκείνο που εξασφαλίζει την ανεξαρτησία μας, την εδαφική μας κυριαρχία, την ευημερία του λαού μας, την ειρήνη στην περιοχή. Ο λαός μας, όμως, έχει νιώσει στο πετσί του πόσο ψευδεπίγραφο είναι το δόγμα του «ανήκομεν εις την Δύσιν», που πρωτοειπώθηκε τη δεκαετία του ’70 και χρόνια τώρα ταλανίζει τη χώρα μας

Ένα δόγμα που, με την πάροδο των χρόνων, έχει επιβάλει την εγκατάσταση, επέκταση και εκσυγχρονισμό των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων σε όλη την ελληνική επικράτεια. Την υπογραφή επιθετικών συμφωνιών, που μετονομάζονται σε αμυντικές, με κράτη-δολοφόνους. Την αύξηση των ΝΑΤΟικών εξόδων για εξοπλισμούς που σε τίποτα δεν εξασφαλίζουν την αμυντική θωράκιση της χώρας μας παρά μόνο τα κέρδη των πολεμικών βιομηχανιών. Τη συμμετοχή της χώρας μας στους επιθετικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ εναντίον άλλων λαών.  

 

Η προσπάθεια των καπιταλιστών να περάσουν δια ροπάλου όλα αυτά τα μέτρα, με «σιγή νεκροταφείου» από τη μεριά των εργαζομένων, αποδείχτηκε ότι δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση. Γιατί οι εργαζόμενοι, βιώνοντας τις συνέπειες αυτών των μέτρων, ενώνονται ετοιμάζοντας την αντεπίθεσή τους, κερδίζοντας μικρές αλλά σημαντικές γι’ αυτούς νίκες, επικίνδυνες όμως για τους καπιταλιστές οι οποίοι ανταπαντούν επωάζοντας το «αυγό του φιδιού», το τόσο χρήσιμο για την επιβολή των σχεδιασμών τους. Ο λαός της χώρας, όμως, είναι βέβαιο ότι θα τους απαντήσει καθαρά και ξάστερα ότι δεν θα τους περάσει!

 

Για όλα αυτά, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) θα είναι εκεί, στη συγκέντρωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου και στην πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία και καλεί μέλη και φίλους να τιμήσουν και φέτος, όπως κάθε χρόνο, την 48η επέτειο της αγωνιστικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Η ΕΕΔΔΑ με το πανό της θα βρίσκεται στα Προπύλαια, στις 16.30, μαζί με τα εργατικά σωματεία και τις οργανώσεις του λαϊκού κινήματος.

 

 

 

                                                                                   Αθήνα, 12 Νοέμβρη 2021