Γλώσσα:
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Άλλοι τομείς arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Διάφορα arrow Όλοι την Κυριακή, 22 Μάη στην 40ή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης!

Όλοι την Κυριακή, 22 Μάη στην 40ή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης!


Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καλεί τα μέλη και τους φίλους της να συμμετάσχουν μαζικά στην 40ή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, που φέτος τιμάται την ημέρα της δολοφονίας του αγωνιστή της Ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη.


Η μαχητική παρουσία όλων μας έχει τεράστια σημασία γιατί θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα τόσο στους ιμπεριαλιστές που συνεχίζουν να αιματοκυλούν τους λαούς για τα γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα των μονοπωλιακών τους ομίλων, όσο και στην ελληνική κυβέρνηση που, ακολουθώντας την πολιτική όλων των προκατόχων της, βάζει καθημερινά όλο και πιο βαθιά τη χώρα μας και το λαό της στη δίνη των πολέμων, με συμμαχίες που καθόλου δεν εξασφαλίζουν την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή μας, αντίθετα αυξάνουν τους κινδύνους μιας γενικευμένης σύρραξης με ολέθρια αποτελέσματα για τους λαούς της.

Όλοι μαζί, φιλειρηνικά και διεθνιστικά, να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στη μετατροπή της πατρίδας μας σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο, όπου οι βάσεις του θα χρησιμοποιούνται για ανάγκες εχθρικές προς τους γειτονικούς λαούς και η χώρα μας θα κινδυνεύει από «ασύμμετρες απειλές» και  «εκδικητικά χτυπήματα». 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Να απαιτήσουμε να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας τόσο στο ρωσο-ουκρανικό πόλεμο όσο και σε κάθε άλλο που προετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ εξαιτίας των λυσσαλέων τους ανταγωνισμών με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

 

Να ενώσουμε τη φωνή μας με τους στρατευμένους μας, που αρνούνται να πάρουν μέρος στις «ειρηνευτικές» αποστολές σε ξένες χώρες, για ξένα συμφέροντα, και να δηλώσουμε ότι θα σταθούμε στο πλευρό τους για να μη φύγει ούτε ένας έλληνας φαντάρος από τη χώρα μας, για να γυρίσουν πίσω όλοι όσοι βρίσκονται εκτός ελληνικής επικράτειας. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν δώσει όρκο να υπηρετούν την Ελλάδα και να προστατεύουν τα σύνορά της,  δεν έχουν καμιά δουλειά έξω από αυτά τα σύνορα.

 

Ζήτω η 40ή Μαραθώνια Πορεία!

 

 

Αθήνα, 17 Μάη 2022