Γλώσσα:
PHP  
PHP  
Home arrow Τελευταία νέα arrow ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15/6, 20:00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΜΕΣ

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15/6, 20:00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει το νέο πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου μετά την ανατροπή αλιευτικού σκάφους που είχε αποπλεύσει από τη Λιβύη και βυθίστηκε έχοντας στα αμπάρια του γυναίκες και παιδιά. Ο κατάλογος των δεκάδων νεκρών δεν έχει τέλος.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους ξεριζωμένους και κατατρεγμένους, ιδίως στις γυναίκες και τα παιδιά τους και καταγγέλλουμε το συνεχιζόμενο έγκλημα των ιμπεριαλιστών και των κυβερνήσεων, που γεννά τις εκατόμβες νεκρών.

Δεν συμβιβαζόμαστε με το επαναλαμβανόμενο έγκλημα των πολέμων και της φτώχειας, τους σχεδιασμούς ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκής΄Ενωσης. Παλεύουμε για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, για να γίνουν οι θάλασσές μας από θάλασσες νεκρών, θάλασσες αλληλεγγύης και φιλίας των λαών. Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η εμπλοκή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο και διεκδικούμε την ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων των ξεριζωμένων στο άσυλο, στη μετάβαση στις χώρες του προορισμού τους, να καταργηθούν όλες οι συμφωνίες και οι νόμοι της καταστολής και του εγκλωβισμού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

Οι θάλασσές μας έχουν μετατραπεί σε θάλασσες νεκρών όσο εντείνεται η καταστολή σε βάρος των ξεριζωμένων με το Νέο Σύμφωνο της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, τον εγκλωβισμό στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις απελάσεις και τις λίστες των δήθεν "ασφαλών" χωρών. Είναι αυτή η πολιτική που γεννά τα κυκλώματα των διακινητών, την ασύδοτη δράση τους, τα ταξίδια του τρόμου.

Μετέχουμε μαζικά στο αυριανό συλλαλητήριο των συνδικάτων και μαζικών φορέων στο Σύνταγμα στις 20:00.

ΔΕ ΘΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους!

Αθήνα, 14/6/2023