Γλώσσα:
PHP  
PHP  
Home arrow Τελευταία νέα arrow ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

 

 

 Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, που φέτος πραγματοποιήθηκε στο Βίλνιους της Λιθουανίας στις 12 και 13 Ιούλη, ολοκλήρωσε τις εργασίες της με τα αναμενόμενα αποτελέσματα, όπως εξάλλου αυτά είχαν διαφανεί από τις Συνόδους των Υπουργών Οικονομικών, Άμυνας και Εξωτερικών που είχαν προηγηθεί.

 

Τα συμφέροντα των λαών γίνονται βορά στο αδηφάγο καπιταλιστικό κέρδος, η ειρήνη θυσία στους λυσσαλέους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς ανάμεσα σε ΗΠΑ-ΕΕ από τη μια και Κίνα-Ρωσία από την άλλη. Οι στρατιωτικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ ονομάζονται ΄΄ειρηνευτικές΄΄, η επέκταση των βάσεών του βαφτίζονται επένδυση ευημερίας, η αρπαγή του πλούτου ολόκληρων περιοχών θεωρείται αυτονόητη άρα νόμιμη και ο αγώνας των λαών για την ανεξαρτησία τους καταγγέλλεται ως τρομοκρατία. Αυτό είναι το δόγμα πάνω στο οποίο βασίζεται η δράση της λυκοσυμμαχίας ανά τον πλανήτη, τον οποίο οι ΝΑΤΟικοί θεωρούν κτήμα τους.

 

Ειδικότερα για την Ελλάδα, η Σύνοδος φέρνει την επιτάχυνση των προαποφασισμένων παζαριών ανάμεσα στη χώρα μας και την Τουρκία. Παζάρια που η ελληνική κυβέρνηση παρουσιάζει σαν καίριας σημασίας για τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και, επομένως, θετικά για τους δυο λαούς. Στην πραγματικότητα, οι κίνδυνοι για τα κυριαρχικά δικαιώματα, την ειρήνη και την ευημερία των δυο λαών αυξάνονται ολοένα και περισσότερο αφού η μετατροπή της χώρας μας σε αμερικανο-νατοϊκό πολεμικό προγεφύρωμα ενέχει άμεσο κίνδυνο για επιθέσεις εναντίον γειτονικών λαών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) ενώνει τη φωνή της με το φιλειρηνικό κίνημα της χώρας μας και απαιτεί την άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.Δεν δίνουμε κανένα συγχωροχάρτι ούτε στο ΝΑΤΟ ούτε στην ΕΕ, που ευθύνονται για τις διάφορες πολεμικές επιχειρήσεις με εκατομμύρια νεκρούς και ξεριζωμένους. Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να μην μετατραπεί ο λαός μας σε θύμα ούτε σε θύτη εξαιτίας των πολεμοκάπηλων ΝΑΤΟικών σχεδιασμών και των υπέρογκων εξοπλιστικών δαπανών που φορτώνονται στις πλάτες του χωρίς να εξασφαλίζουν την ειρήνη στην περιοχή μας αφού ανταποκρίνονται στο επιθετικό δόγμα του ΝΑΤΟ.

 

Αθήνα 14/7/2023