Γλώσσα:
PHP  
PHP  
Home arrow Τελευταία νέα arrow ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει για μια ακόμα φορά το Ευρωκοινοβούλιο για το απαράδεκτο ψήφισμά του ενάντια στην Κούβα και το λαό της για δήθεν καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που απαιτεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει πρόσθετες κυρώσεις εναντίον της. Το ψήφισμα αναφέρει, μάλιστα, ότι για τα «επίπεδα φτώχειας» φταίει η πλήρης αποτυχία του οικονομικού και παραγωγικού συστήματος» της Κούβας.

 

Πρόκειται για το ίδιο σύστημα που έχει φέρει την Κούβα ανάμεσα στις πρώτες χώρες σε θεμελιώδεις τομείς, όπως η υγεία, η παιδεία, η φροντίδα των ηλικιωμένων, η αντιμετώπιση της πανδημίας, και πολλούς άλλους. Σε αγαστή συμφωνία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, βγάζει λάδι τον οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό των ΗΠΑ, που εδώ και πάνω από 60 χρόνια έχει επιβληθεί στην Κούβα και το λαό της και καλεί το Συμβούλιο της ΕΕ να εφαρμόσει το παγκόσμιο καθεστώς κυρώσεών της για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πρόκειται για μια ακόμα ενορχηστρωμένη προσπάθεια των ιμπεριαλιστών, ΗΠΑ και ΕΕ, να ανατρέψουν την Κουβανική Επανάσταση. Ωστόσο, ο κουβανικός λαός γνωρίζει καλά εδώ και χρόνια τις προβοκάτσιές τους και ξέρει να τις αντιμετωπίζει οργανωμένα και αποφασιστικά. Δεν πρόκειται να τους επιτρέψει να εξαλείψουν τα επιτεύγματα που με τόσο κόπο και θυσίες κατάκτησε στο πλαίσιο της σοσιαλιστικής κοινωνίας του.

 

Σ’ αυτόν τον αγώνα ο κουβανικός λαός δεν είναι μόνος του. Στο πλάι του βρίσκονται όλοι οι λαοί του κόσμου, που άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο, αντιμετωπίζουν την εχθρική πολιτική των ιμπεριαλιστών, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ.

 

Η ΕΕΔΔΑ στέκεται στο πλευρό του κουβανικού λαού και της κυβέρνησής του, απαιτεί τον άμεσο και χωρίς όρους τερματισμό του αποκλεισμού που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ, το σταμάτημα των διαφόρων επεμβάσεων της ΕΕ και στηρίζει σταθερά το δικαίωμα του κουβανικού λαού, και κάθε λαού, να ακολουθεί το δρόμο ανάπτυξης που ο ίδιος επέλεξε.

 

 Αθήνα, 15 Ιούλη 2023